Pe pilot automat


pe-pilot-automat

    Atunci când se merge pe pilot automat, pot apărea accidente aviatice. O eroare de pilotaj, sau o defecțiune tehnică pot face diferența între viață și moarte.

    Despăgubirile companiilor aviatice sunt de notorietate, mai ales că momentele dramatice până la impact, prin care trec pasagerii, nu pot fi cuantificate.

   Altceva este când într-o instituție publică managerii sunt setați deliberat pe pilot automat și nu doresc altceva, prin acțunile lor deliberate, decât să facă mobing. Iar când mobbing-ul devine un scop în sine, nu mai poate fi vorba de act managerial, ci despre un abuz.

    Dreptul oricărui angajat care se consideră prejudiciat într-un drept al său este de a apela la justiție, atunci când abuzul nu poate fi tranșat pe cale amiabilă. Mai are oare angajatul dreptul la demnitate la locul de muncă?

    Aici e un exemplu relativ recent de practică judiciară în materie de mobbing. O premieră, s-ar zice, în materia acțiunilor în constatare a hărțuirii phihologice la locul de muncă.

18 gânduri despre „Pe pilot automat

  1. Da. Salutări lui Borgazi si rusine celui josnic care se ascunde in spatele lui pt. ca nu are nici o legătură omul aici. Se cunoaste bine cel care are ceva cu acest sindicat si cu dn Raileanu. Este adevărat acest om ne a explicat ca nu suntem sluga nimănui si multe altele si ii multumim pentru asta si vrem sa aibă sănătate si sa mai fie cu noi ca muuult mai avem de lucru cu incuiati pe la pa.

    Apreciază

    1. Ce ar fi de inteles din toata treaba asta este ca sefii sunt de fapt niste coordonatori, iar unii dintre ei stiu sa-si faca meseria si sa-si apropie subordonatii.
      Sunt insa si alti sefi care au cu totul alte preocupari decat acela de a-si vedea de atributiile din fisa postului. Se umbla cu fel de fel de practici abjecte, de parca asta r fi scopul vietii lor> de a stresa cat mai mult pe cei carora ar trebui de fapt sa le fie alaturi si sa-i sprijine.
      capraria prosteasca de penitenciar nu-si mai are rostul, mai ales in situatia actuala de acuta lipsa de personal.
      Ori, cine lucreaza la poarta Alba e imposibil sa nu fi observat ca sunt anumiti agenti si ofiteri care efectiv fac doar act de prezenta. De competenta nici nu poate fi vorba. Poate doar de interese.
      Dar, cum se spune, „hotul striga hotul„ si tocmai aceea care nici macar nu isi pun problema sa munceasca, si nici nu au muncit vreodata, se trezesc sa constate ca nu se munceste si sa puna problema cardurilor de salarii. Uitati-va mai jos la salariile de la politia locala si ganditi-va ca nu se compara conditiile de munca, nici misiunile cu cele de acolo. Dar asa sunt unii, grijulii cu veniturile altora si practica discursuri comuniste pe la salile de pregatire.
      Nu va mai dati in stamba, domnilor „manageri„, pentru ca tot niste angajati la stat sunteti, si nu voi ati inventat munca. Dimpotriva, voi ati fentat munca si acum faceti pe grozavii.

      Apreciază

  2. Va veni si ziua judecatii cand faptele vor primi si rasplata, dupa lupte grele si mediatizare ampla litera legii va fi mai presus de tertipurile comuniste mostenite de prin anii 90. Bineinteles ca doar cu hotarare si ambitie poti lua atitudine, nu cu vorbe pe la colturi sau pe site-uri.

    Apreciază

  3. Păcat ca vin tineri din Academie si sunt echipați cu venin in gură de ,,patroni de pnt pa,, si ai ipresia ca ceva se repetă la nesfârsit. Stimați colegi, viitori sefi la pnt pa fiti originali, mă repet,suntem cu toții angajați ai sistemului, răspundem pt.modul in care ne executăm îndatoririle in fața legii. La pnt pa dacă ai stele pe umeri ti se spune ca poți sa faci ce vrei si când vrei cu agentii. Că nu contează ce funcție detii si poți sa-i controlezi chiar si agenții din posturile de paza chiar dacă acestia se subordonează unui număr strict de persoane, bineînteles împingând seful de tură sa ia măsuri în locul lor. Atenție, răspundem pt faptele nostre.

    Apreciază

    1. Pacat e si ca d astia ca tine si ca altii ca tine nu faceti nimic si stati la umbra celor care mai au bun simt si isi fac treaba. Poate o sa vina ziua cand nimeni nu va mai face nimic. Atunci poate iti aduci familia. Sa. Sa lucreze in locul tau. Ca tu sigur nu ai nicio obligatie la serviciu. Singura obligatie a ta e sa nu uiti pinu la card. Indatoririle sunt ale celor din academie. Salutari lu raileanu. Te a invatat bine. Stie ca vrei sa i iei locul si lui si lui cirstea?

      Apreciază

      1. Imi place ca te preocupa cine munceste si cine nu munceste, dar retine un aspect: tu vorbesti cumva de PIN-ul de la cardul meu? Ești cumva nevasta-mea si nu stiu eu? Ori te-ar interesa sa ne casatorim?
        In alta ordine de idei, ce e rau ca vreau sa le iau locul celor doi lideri de sindicat, mai ales ca acum stiu si eu ca am si drepturi, pe langa obligații.
        Sa stii ca daca tu iti aduci familia sa munceasca in locul tau, chiar m-ai pus pe ganduri. Eu chiar muncesc pentru familia mea, nu familia pentru mine, dar poate tu faci parte dintr-o familie de asistati sociali, iar munca, ca si alocatia luata pe carca numerosilor copii – inseamna ceva pentru tine.
        O singura rugaminte am la tine: cand te simti tu mai in puterile tale asa, să ma treci si pe mine strada, de miner sau in carca (de preferat).

        Apreciază

  4. Asa merge treaba la PUERTA BLANCA, daca nu te incadrezi in nici unul din tiparele : lingau (sluga supusa……. sa traiiiiiiti !!!, matale esti cel mai tare sefule sa mor eu in …..), pachetar (baietel cu manutele lungi, dadaret, descurcaret….) sau sifon (baiat rau care aduce la cunostinta sefului anumite aspecte despre colegi si care este dispus chiar sa si inventeze povesti numai ca sa ,,lege” ,, revolutionarul”).
    Ar fi fost foarte frumos daca fiecare si-ar fi vazut de patratica lui, dar ce sa facem, asa e, parca nu mai are farmec puscaria fara baieteii mai sus mentionati, multi dintre ei niste frustrati, unii merg ,,in piept” la parnaie dar in realitate ei sunt niste abuzati (ii bat femeile cu tigaia in cap).
    Cand ii intalnesti pe strada intorc privirea, nu mai sunt baieti lua-m-ar in carca cum l-a luat tanti aia musculoasa pe nenea ala de-l chinuia, asa necaz sa-mi faceti si mie cei care nu aveti loc de … mea

    Apreciază

    1. nu ar fi pentru prima data cand se platesc despagubiri pentru procesele pierdute de poarta alba cu angajatii.
      problema e ca se recidiveaza. fenomenul de discriminare pentru aparteneta sindicala are continuitate de pe vremea lui Dinca.

      Apreciază

          1. Se pare că genul kamikaze e omniprezent. Ridicarea prostiei și grandomaniei la rang de politică de stat e preponderentă în perioadele de guvernare roșie: http://bit.ly/2l6GOQE
            La fel și învrăjbirea diverselor categorii sociale. Se întâmplă ca la mineriade sau ca la celebrele contramanifestațiile din Bucureștiul anilor 90 când țopârlanii erau aduși masiv din provincie cu autobuzele.

            Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.